Kontraktor baru selalu kena “sailang”…..

“Asyik kena sailang dengan kontraktor besar je….

Macamana nak cari makan…!”

Ini antara rungutan yang di alami oleh hampir kesemua kontraktor yang baru nak bertapak..

“Bukan projek besar pun… projek buat rumah je. Kecil pula tu. Tapi tu pun kena sailang..Aduh….”

Dan lebih teruk lagi, disebabkan nak dapat juga projek, banyak kontraktor baru yang buang harga kos pembinaan. “Asalkan dapat projek & boleh bergerak.” Itu kata mereka…

Ada tu, bagi harga yang tak logik dengan harga barang & upah pun… ‘Confirm’ tengah jalan, mesti lari tinggalkan projek..

Nak buat macam-mana, kita berada di era ‘surviving mode’…

Beribu kontraktor baru didaftarkan di CIDB setiap bulan.

Semua orang beranggapan menjadi kontraktor merupakan jalan keluar kepada krisis kewangan yang melanda.

Ada orang baru dibuang kerja dan menjadi kontraktor dilihat sebagai jalan keluar…

Ada orang yang dah lama menganggur & apabila di ajak oleh kawan, menjadi kontraktor dilihat sebagai jalan keluar…

Ada orang baru lepas grad, susah dapat kerja & disebabkan ‘terkesan’ melihat kenalan boleh buat banyak duit dengan jadi kontraktor, maka menjadi kontraktor dilihat sebagai jalan keluar…

Secara kasarnya, ramai kontraktor baru beranggapan menjadi kontraktor merupakan satu jalan yang mudah..

“Ala…cari je tukang indon…kita cari projek…& mereka siapkan…”Itu kata mereka..

“Nak cari projek pun senang sekarang…buat FB Ads je… dah beribu duit melayang pergi seminar.. takkan tak boleh dapat..” Itu kata mereka…

Persoalannya..

Bila ‘client’ dah contact dan ajak untuk berjumpa…

Mula start panic…

Nak buat apa ya….?

Nak cakap apa ya…?

Nak bawa apa ya…?

Yang pandai sikit, pergi buat business kad yang hebat dulu… Pakai smart-smart..set tempat berjumpa yang jauh dari parking (maklumla.. baru jadi kontraktor..kereta pun belum upgrade lagi)… & jumpa client…

“This in my card”.. Itu kata mereka kepada ‘client’..

Kemudian…krik…krik… Bisu seribu bahasa….

Last skali, client Tanya…

“Dah lama ke jadi kontraktor, boleh tengok projek sediada…?”

Mulalah peluh jantan keluar membasahi dahi…

Mana taknya, syarikat baru minggu lepas register, kursus CIDB pun belum pergi lagi.. namun, disebabkan gahnya di alam maya dengan macam-macam marketing strategi secara berterusan, ‘client’ tak teragak-agak untuk contact & ajak berjumpa…

“Projek sediada tak de lagi”… (Jawab dalam hati..Kan baru start register…!)

Ada juga yang gebang, cerita pasal projek orang…

Bila ‘client’ tahu, memang confirm kena reject…

Soalan kedua daripada client…

“Ada contoh design tak yang sesuai dengan tanah saya…?”

Sekali lagi berpeluh… tak dapat jawab….

(Teringat kisah 2 hari sebelum berjumpa client… Ada berjumpa dengan arkitek untuk buat design..

Yelah.. dah terpikir untuk bersedia sebelum berjumpa client…Tapi…last skali tak jadi ‘deal’ dengan arkitek tu… Mak…ai… dia punya fee… mahal giler.. Nak buat 2-3 draf design je pun.. Dah tu lambat pula siap sebab dia busy dengan projek lain yang lagi besar…)

“Sekarang takde design lagi… dah ‘confirm’ nanti, baru kami buat design…” jawapan yang diberikan kepada ‘client’

‘Client’ dah start pandang atas bawah…Baru 2 soalan, dah kena ‘checkmate’…

Tak boleh nak salahkan ‘client’ juga sebab dia nak cari orang yang betul untuk dia ‘amanahkan’ duit puluhan atau ratusan ribu ringgit untuk siapkan rumah idaman mereka.

Bukan tak percaya kepada kontraktor baru, tapi tak ada bukti yang menyakinkan…

Kontraktor baru pun bukan tak boleh buat kerja kalau diberi peluang, tapi macammana nak buat kerja kalau takde kerja yang diberikan…

Last skali, memang sampai ke sudah ‘client’ tak contact balik…

Tahu-tahu, rumah dah siap. Ada kontraktor lain yang dah siapkan dengan sempurna…


Adakah anda kontraktor baru yang fokus untuk membina rumah di kawasan anda di seluruh Malaysia termasuk di Sabah & Sarawak?


 

Anda nak kami bantu?

 

Mohon sms “EMAIL” anda ke 013 227 0315